Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...
Вижте всички статии

Изкуствена луна вместо улично осветление

Изкуствена луна вместо улично осветлениеКъм момента все още не знаем много за проекта, а информацията, която достига до публичното пространство е в известна степен противоречива. Целта е изстрелването на космически спътник, който чрез огромни огледала да отразява слънчевите лъчи, подобно на Луната. Плановете са това да се случи до 2020 г., а до 2022 г. да бъдат изпратени още 2, разбираме от bbc.com.

Какво би представлявала изкуствената луна?

Изкуствената луна ще представлява огледало, отразяващо слънчевата светлина към Земята. Спътника, пренасящ изкуствената луна, ще обикаля Земята приблизително на 500 километра - на каквато височина обикаля и Международната космическа станция.  За сравнение Луната се намира на около 380 000 километра над Земята.

Въпреки, че няма съвсем точна информация, става ясно, че изкуствената луна ще отразява слънчевата светлина върху площ между 10 и 80 квадратни километра с яркост до 8 по-голяма от тази на Луната, а интензивността на светене ще може да се контролира.

Защо е необходимо да се прави това?

Най-простия отговор е - за да се спестят пари. Въпреки сериозната инвестиция за изграждане на съоражението, пускането на изкуствена луна в космоса в крайна сметка ще спести много повече пари, отколкото се плаща за улично осветление. Осветяването на площ от 50 кв.км., може да спести до 170 милиона долара на година. Освен това подобно изкуствено осветление би било много полезно на места без електричество в следствие на природно бетсвие.

Какво въздействие би имало подобно изкуствено осветление върху околната среда?

Възможно е, ако светлината през нощта бъде твърде силна, да се наручи нощният цикъл на природата и да се създаде объркване у животните. Този евентуален проблем би могъл да се избегнал до голяма степен с едно прецизно насочване на "лунната" светлината единствено в градските зони.

Това не е първия опит за създаване на подобно изкуствено осветление през нощта. Още през 1993г. руски учени направиха опит за осветяване на част от земната повърхност с отразена слънчева светлина. Тогава бе съобщено, че няма начин в обозримо бъдеще Земята да бъде осветена по подобен начин.

Времето ще покаже дали този път плановете свързани с изпращане на  изкуствената луна в орбита ще се окажат успешни, а сега можете да разгледате нашите предложения за улично осветление.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози