Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Изкуствена луна вместо улично осветление

Изкуствена луна вместо улично осветлениеКъм момента все още не знаем много за проекта, а информацията, която достига до публичното пространство е в известна степен противоречива. Целта е изстрелването на космически спътник, който чрез огромни огледала да отразява слънчевите лъчи, подобно на Луната. Плановете са това да се случи до 2020 г., а до 2022 г. да бъдат изпратени още 2, разбираме от bbc.com.

Какво би представлявала изкуствената луна?

Изкуствената луна ще представлява огледало, отразяващо слънчевата светлина към Земята. Спътника, пренасящ изкуствената луна, ще обикаля Земята приблизително на 500 километра - на каквато височина обикаля и Международната космическа станция.  За сравнение Луната се намира на около 380 000 километра над Земята.

Въпреки, че няма съвсем точна информация, става ясно, че изкуствената луна ще отразява слънчевата светлина върху площ между 10 и 80 квадратни километра с яркост до 8 по-голяма от тази на Луната, а интензивността на светене ще може да се контролира.

Защо е необходимо да се прави това?

Най-простия отговор е - за да се спестят пари. Въпреки сериозната инвестиция за изграждане на съоражението, пускането на изкуствена луна в космоса в крайна сметка ще спести много повече пари, отколкото се плаща за улично осветление. Осветяването на площ от 50 кв.км., може да спести до 170 милиона долара на година. Освен това подобно изкуствено осветление би било много полезно на места без електричество в следствие на природно бетсвие.

Какво въздействие би имало подобно изкуствено осветление върху околната среда?

Възможно е, ако светлината през нощта бъде твърде силна, да се наручи нощният цикъл на природата и да се създаде объркване у животните. Този евентуален проблем би могъл да се избегнал до голяма степен с едно прецизно насочване на "лунната" светлината единствено в градските зони.

Това не е първия опит за създаване на подобно изкуствено осветление през нощта. Още през 1993г. руски учени направиха опит за осветяване на част от земната повърхност с отразена слънчева светлина. Тогава бе съобщено, че няма начин в обозримо бъдеще Земята да бъде осветена по подобен начин.

Времето ще покаже дали този път плановете свързани с изпращане на  изкуствената луна в орбита ще се окажат успешни, а сега можете да разгледате нашите предложения за улично осветление.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози