Количка
0 артикула

Новини

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

Изкуствена луна вместо улично осветление

Изкуствена луна вместо улично осветлениеКъм момента все още не знаем много за проекта, а информацията, която достига до публичното пространство е в известна степен противоречива. Целта е изстрелването на космически спътник, който чрез огромни огледала да отразява слънчевите лъчи, подобно на Луната. Плановете са това да се случи до 2020 г., а до 2022 г. да бъдат изпратени още 2, разбираме от bbc.com.

Какво би представлявала изкуствената луна?

Изкуствената луна ще представлява огледало, отразяващо слънчевата светлина към Земята. Спътника, пренасящ изкуствената луна, ще обикаля Земята приблизително на 500 километра - на каквато височина обикаля и Международната космическа станция.  За сравнение Луната се намира на около 380 000 километра над Земята.

Въпреки, че няма съвсем точна информация, става ясно, че изкуствената луна ще отразява слънчевата светлина върху площ между 10 и 80 квадратни километра с яркост до 8 по-голяма от тази на Луната, а интензивността на светене ще може да се контролира.

Защо е необходимо да се прави това?

Най-простия отговор е - за да се спестят пари. Въпреки сериозната инвестиция за изграждане на съоражението, пускането на изкуствена луна в космоса в крайна сметка ще спести много повече пари, отколкото се плаща за улично осветление. Осветяването на площ от 50 кв.км., може да спести до 170 милиона долара на година. Освен това подобно изкуствено осветление би било много полезно на места без електричество в следствие на природно бетсвие.

Какво въздействие би имало подобно изкуствено осветление върху околната среда?

Възможно е, ако светлината през нощта бъде твърде силна, да се наручи нощният цикъл на природата и да се създаде объркване у животните. Този евентуален проблем би могъл да се избегнал до голяма степен с едно прецизно насочване на "лунната" светлината единствено в градските зони.

Това не е първия опит за създаване на подобно изкуствено осветление през нощта. Още през 1993г. руски учени направиха опит за осветяване на част от земната повърхност с отразена слънчева светлина. Тогава бе съобщено, че няма начин в обозримо бъдеще Земята да бъде осветена по подобен начин.

Времето ще покаже дали този път плановете свързани с изпращане на  изкуствената луна в орбита ще се окажат успешни, а сега можете да разгледате нашите предложения за улично осветление.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози