Количка
0 артикула

Новини

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Изкуствена луна вместо улично осветление

Изкуствена луна вместо улично осветлениеКъм момента все още не знаем много за проекта, а информацията, която достига до публичното пространство е в известна степен противоречива. Целта е изстрелването на космически спътник, който чрез огромни огледала да отразява слънчевите лъчи, подобно на Луната. Плановете са това да се случи до 2020 г., а до 2022 г. да бъдат изпратени още 2, разбираме от bbc.com.

Какво би представлявала изкуствената луна?

Изкуствената луна ще представлява огледало, отразяващо слънчевата светлина към Земята. Спътника, пренасящ изкуствената луна, ще обикаля Земята приблизително на 500 километра - на каквато височина обикаля и Международната космическа станция.  За сравнение Луната се намира на около 380 000 километра над Земята.

Въпреки, че няма съвсем точна информация, става ясно, че изкуствената луна ще отразява слънчевата светлина върху площ между 10 и 80 квадратни километра с яркост до 8 по-голяма от тази на Луната, а интензивността на светене ще може да се контролира.

Защо е необходимо да се прави това?

Най-простия отговор е - за да се спестят пари. Въпреки сериозната инвестиция за изграждане на съоражението, пускането на изкуствена луна в космоса в крайна сметка ще спести много повече пари, отколкото се плаща за улично осветление. Осветяването на площ от 50 кв.км., може да спести до 170 милиона долара на година. Освен това подобно изкуствено осветление би било много полезно на места без електричество в следствие на природно бетсвие.

Какво въздействие би имало подобно изкуствено осветление върху околната среда?

Възможно е, ако светлината през нощта бъде твърде силна, да се наручи нощният цикъл на природата и да се създаде объркване у животните. Този евентуален проблем би могъл да се избегнал до голяма степен с едно прецизно насочване на "лунната" светлината единствено в градските зони.

Това не е първия опит за създаване на подобно изкуствено осветление през нощта. Още през 1993г. руски учени направиха опит за осветяване на част от земната повърхност с отразена слънчева светлина. Тогава бе съобщено, че няма начин в обозримо бъдеще Земята да бъде осветена по подобен начин.

Времето ще покаже дали този път плановете свързани с изпращане на  изкуствената луна в орбита ще се окажат успешни, а сега можете да разгледате нашите предложения за улично осветление.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози