Количка
0 артикула

Новини

До 15% отстъпка в 6 категории продукти до 7 март

01 Мар 2021
Подгответе се за пазаруване от 1 до 7 март, защото имаме предложения с намаления, каквито ще откриете само при нас, а отстъпката между 5% и 15% опреде...

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение и лични данни

05 Фев 2021
Видеонаблюдението вече е достъпно за масовия потребител, но напоследък по-често получаваме един въпрос на нашите клиенти - как стои въпросът с ви...

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?
Вижте всички статии

Защо LED осветителните тела са толкова ярки?

Старата Ви крушка с нажежаема жичка е изгоряла и сте взели правилното решение да я замените с LED крушка. Изхвърляте старата, монтирате новата включвате захранването и ... бам! Докато мигате с  петна пред очите си, осъзнавате, че тази LED крушка е прекалено ярка. Защо е толкова по-ярка?

Възприятието

Светлината, която може да се види с човешкото око, се нарича видим спектър. Дължината на вълните от видимият спектър е между 380 и 760 нанометра. От двете страни на видимия спектър има ултравиолетова и инфрачервена светлина, които са невидими за човешкото око. Лампите с нажежаема жичка и светодиодите излъчват много различни светлинни спектри.

Светлинен спектър според източникът на светлина

Когато източникът на светлина работи, част от неговата енергия "изгаря", тъй като топлината става инфрачервена светлина. С поглед към графиката по-горе, светлината от крушка с нажежаема жичка следва много плавна крива, която постепенно се покачва. Най-силната светлина е към червения край на видимия спектър. Когато светлината стигне до края на това, което можем да възприемем, по-голямата част от енергията (до 90%) изгаря, което я прави невидима. Сега нека да разгледаме LED светлина:

Светлинен спектър на LED

Забележете основната разлика в излъчваната светлина. Проектиран да се насочва към видимия спектър, най-големият  пик на светодиодната светлина е в средата. Светодиодите също генерират малко количество топлина (минимално), но те не губят толкова много светлина в инфрачервения край. Това означава, че LED крушките (и другите LED осветителни тела) изглеждат по-ярки в сравнение с крушките с нажежаема жичка, защото генерират по-голямо количество светлина, което попада във видимият спектър на човешкото око.

Не забравяйте, че истинската "сила на светене" се измерва в лумени. Ето защо е най-добре да се запознаете с този показател, когато избирате крушки и други осветителни LED тела. Разгледайте сравнителната таблица, която ще Ви даде по-ясна представа за избора на LED крушки в сравнение с крушки с нажежаема жичка.

Лумени Крушка с нажежаема жичка LED крушка
450 40W 6W до 9W
800 60W 8W до 12W
1100 75W 9W до 13W
1600 100W 16W до 20W
2600 150W 25W до 28W

Цветната температура също може да промени възприятието Ви за яркост. Цветната температура варира от топло бяло (3000-3500 К(келвин)), през дневно бяло (4000-4500 К), до студено бяло (6000-6500 К). Старите крушки с нажежаема жичка обикновено имат цветна температура около 2700 К, излъчвайки топла светлина. Един светодиод крушка със същата цветна температура ще има подобна светлина, но ще изглежда по-ярка, поради причината, която обяснихме малко по-рано.

Съвети за намаляване на яркостта

Въпреки, че в началото светлината може да Ви изглежда много ярка, съвсем скоро това усещане ще премине. Ако светлината наистина Ви притеснява, има няколко начина, по които можете да намалите яркостта на LED осветителните тела. Ако вашите LED крушки са изработени с опцията да бъдат димирани, можете да ги свържете със съвместим димер и така лесно ще управлявате тяхната яркост. 

Друг ефективен начин да намалите яркостта на осветителното тяло е като го поставите на тавана в полилей или плафон с матово стъкло. Матовите стъкла спомагат да се намалят отблясъците от лъскави повърхности като плотове и маси, а също така светлината ще изглежда по-равномерно разпределена.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози