Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Защо LED осветителните тела са толкова ярки?

Старата Ви крушка с нажежаема жичка е изгоряла и сте взели правилното решение да я замените с LED крушка. Изхвърляте старата, монтирате новата включвате захранването и ... бам! Докато мигате с  петна пред очите си, осъзнавате, че тази LED крушка е прекалено ярка. Защо е толкова по-ярка?

Възприятието

Светлината, която може да се види с човешкото око, се нарича видим спектър. Дължината на вълните от видимият спектър е между 380 и 760 нанометра. От двете страни на видимия спектър има ултравиолетова и инфрачервена светлина, които са невидими за човешкото око. Лампите с нажежаема жичка и светодиодите излъчват много различни светлинни спектри.

Светлинен спектър според източникът на светлина

Когато източникът на светлина работи, част от неговата енергия "изгаря", тъй като топлината става инфрачервена светлина. С поглед към графиката по-горе, светлината от крушка с нажежаема жичка следва много плавна крива, която постепенно се покачва. Най-силната светлина е към червения край на видимия спектър. Когато светлината стигне до края на това, което можем да възприемем, по-голямата част от енергията (до 90%) изгаря, което я прави невидима. Сега нека да разгледаме LED светлина:

Светлинен спектър на LED

Забележете основната разлика в излъчваната светлина. Проектиран да се насочва към видимия спектър, най-големият  пик на светодиодната светлина е в средата. Светодиодите също генерират малко количество топлина (минимално), но те не губят толкова много светлина в инфрачервения край. Това означава, че LED крушките (и другите LED осветителни тела) изглеждат по-ярки в сравнение с крушките с нажежаема жичка, защото генерират по-голямо количество светлина, което попада във видимият спектър на човешкото око.

Не забравяйте, че истинската "сила на светене" се измерва в лумени. Ето защо е най-добре да се запознаете с този показател, когато избирате крушки и други осветителни LED тела. Разгледайте сравнителната таблица, която ще Ви даде по-ясна представа за избора на LED крушки в сравнение с крушки с нажежаема жичка.

Лумени Крушка с нажежаема жичка LED крушка
450 40W 6W до 9W
800 60W 8W до 12W
1100 75W 9W до 13W
1600 100W 16W до 20W
2600 150W 25W до 28W

Цветната температура също може да промени възприятието Ви за яркост. Цветната температура варира от топло бяло (3000-3500 К(келвин)), през дневно бяло (4000-4500 К), до студено бяло (6000-6500 К). Старите крушки с нажежаема жичка обикновено имат цветна температура около 2700 К, излъчвайки топла светлина. Един светодиод крушка със същата цветна температура ще има подобна светлина, но ще изглежда по-ярка, поради причината, която обяснихме малко по-рано.

Съвети за намаляване на яркостта

Въпреки, че в началото светлината може да Ви изглежда много ярка, съвсем скоро това усещане ще премине. Ако светлината наистина Ви притеснява, има няколко начина, по които можете да намалите яркостта на LED осветителните тела. Ако вашите LED крушки са изработени с опцията да бъдат димирани, можете да ги свържете със съвместим димер и така лесно ще управлявате тяхната яркост. 

Друг ефективен начин да намалите яркостта на осветителното тяло е като го поставите на тавана в полилей или плафон с матово стъкло. Матовите стъкла спомагат да се намалят отблясъците от лъскави повърхности като плотове и маси, а също така светлината ще изглежда по-равномерно разпределена.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози