Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...
Вижте всички статии

Светодиодното осветление и опазването на околната среда

Всяка година, в резултат на топенето на полярните ледени шапки морското равнище се повишава. Размерът на парниковите газове, които се отделят унищожава атмосферата и замърсява околната среда. В последните години стана ясно, че един от основните фактори, които допринасят за глобалното затопляне е обикновената крушка с нажежаема жичка. Факт е, че тя отделя толкова много парникови газове, че употребата и вече е забранена в някои страни.

Глобалното затопляне отчита  повишаването на температурата на повърхността на земята в резултат на нарушаване на озоновия слой. То се дължи главно на парникови газове, изпускани от различните производства и общото замърсяване на въздуха. Озоновият слой представлява  тънък слой в атмосферата, който филтрира вредните слънчеви  лъчи и предпазва земята от директното им навлизане. Освен вредата за хората, въздействието им върху околната среда са драстични. Затова все повече хората се замислят за това какви продукти използват и как те влияят върху околната среда.

LED осветлението е  едно от най-добрите нововъведения, които могат да допринесат за намаляване на глобалното затопляне.  Светодиодите излъчват много  малко или почти никакви газове, вредящи  на  озоновия слой. LED светлините са с висока енергийна ефективност и са  много енергоспестяващи. Много страни като Австралия например, планират цялостно  прекратяване на използването на крушки с нажежаема жичка от 2010 година.

LED осветлението постепенно намира своето място в ежедневната употреба, като се превръща в едно от най-предпочитаните начини за осветление на дома.  Светодиодите не са новост, но тяхното приложение до сравнително скоро е било във форма на част от електрически уреди, мобилни телефони или други. С напредване на технологиите, тяхната яркост и мощност се е увеличила, освен това излъчванта от тях светлина може да е в различни цветове.  Затова те вече имат много повече приложения. Светодиодните светлини нямат нажежаема жичка, която да отделя  вредни парникови газове и освен това излъчват много малко топлина и ултравиолетова радиация.  Начинът им на производство ги прави практически неразрушими, от което произлиза тяхната голяма функционалност и сигурност.

Гледайки към бъдещето, става ясно, че един от начините да съхраним околната среда е да намалим максимално ползването на вредни за озоновия слой продукти.  Светодиодното осветление е едно от решенията на този проблем.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози