Уважаеми клиенти, физическите ни магазини няма да работят в педиода 30.04 - 09.05 (включително).

Количка
0 артикула

Новини

Празнични и почивни дни 30.04 - 09.05.2021

27 Апр 2021
Във връзка с наближаващите празнични дни, бихме искали да Ви уведомим за дните, през които фирма Дианид няма да обслужва клиенти.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.
Вижте всички статии

Светодиодното осветление и опазването на околната среда

Всяка година, в резултат на топенето на полярните ледени шапки морското равнище се повишава. Размерът на парниковите газове, които се отделят унищожава атмосферата и замърсява околната среда. В последните години стана ясно, че един от основните фактори, които допринасят за глобалното затопляне е обикновената крушка с нажежаема жичка. Факт е, че тя отделя толкова много парникови газове, че употребата и вече е забранена в някои страни.

Глобалното затопляне отчита  повишаването на температурата на повърхността на земята в резултат на нарушаване на озоновия слой. То се дължи главно на парникови газове, изпускани от различните производства и общото замърсяване на въздуха. Озоновият слой представлява  тънък слой в атмосферата, който филтрира вредните слънчеви  лъчи и предпазва земята от директното им навлизане. Освен вредата за хората, въздействието им върху околната среда са драстични. Затова все повече хората се замислят за това какви продукти използват и как те влияят върху околната среда.

LED осветлението е  едно от най-добрите нововъведения, които могат да допринесат за намаляване на глобалното затопляне.  Светодиодите излъчват много  малко или почти никакви газове, вредящи  на  озоновия слой. LED светлините са с висока енергийна ефективност и са  много енергоспестяващи. Много страни като Австралия например, планират цялостно  прекратяване на използването на крушки с нажежаема жичка от 2010 година.

LED осветлението постепенно намира своето място в ежедневната употреба, като се превръща в едно от най-предпочитаните начини за осветление на дома.  Светодиодите не са новост, но тяхното приложение до сравнително скоро е било във форма на част от електрически уреди, мобилни телефони или други. С напредване на технологиите, тяхната яркост и мощност се е увеличила, освен това излъчванта от тях светлина може да е в различни цветове.  Затова те вече имат много повече приложения. Светодиодните светлини нямат нажежаема жичка, която да отделя  вредни парникови газове и освен това излъчват много малко топлина и ултравиолетова радиация.  Начинът им на производство ги прави практически неразрушими, от което произлиза тяхната голяма функционалност и сигурност.

Гледайки към бъдещето, става ясно, че един от начините да съхраним околната среда е да намалим максимално ползването на вредни за озоновия слой продукти.  Светодиодното осветление е едно от решенията на този проблем.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози