Количка
0 артикула

Новини

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

Резултати от анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?"

15 Сеп 2020
Как гласуваха над 1300 участника в анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид"?

Граждани избират кой знаков исторически обект във Видин да бъде осветен (материал на БНР Видин)

11 Сеп 2020
Анелия Александрова за инициативата на Дианид да постави LED осветление на знаков обект във Видин.

Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?

27 Авг 2020
Като български производител на светодиодно осветление искаме да подарим ново осветление на един знаков за град Видин обект. За целта имаме нужда от Ва...

Промишлени осветителни тела вече със стандартна гаранция 3 години

24 Авг 2020
За да отговорим на търсенията и очакванията на нашите клиенти, удължихме стандартната гаранция на промишлените осветителни тела на 3 години.

LED осветление

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

18 Авг 2020
Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Помислете за светлинното оформление на магазина си

17 Авг 2020
Казвали сме го и преди, но ще го кажем отново. Светлината е много повече от средство за осветяване дадена зона от помещението особено, когато става въ...

Уютно осветление с LED лента

14 Авг 2020
Освен ефективно осветление, LED лентите предлагат уникални възможности за декорация на дома. Лесни за монтаж, с тях ще дадете собствен характер на вся...

Няколко начина за икономия на енергия в училище

12 Авг 2020
Едно училище изразходва наистина голямо количество енергия. От отоплението до осветлението, едно училище с над 8 часов работен ден е огромен консумато...

Видеонаблюдение

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?

IP комплект за видеонаблюдение с 4 камери на цена 256.50 лева

27 Мар 2020
Подготвихме специално предложение за всички Вас, които се интересувате от сигурността на дома и бизнеса си.
Вижте всички статии

Светодиодното осветление и опазването на околната среда

Всяка година, в резултат на топенето на полярните ледени шапки морското равнище се повишава. Размерът на парниковите газове, които се отделят унищожава атмосферата и замърсява околната среда. В последните години стана ясно, че един от основните фактори, които допринасят за глобалното затопляне е обикновената крушка с нажежаема жичка. Факт е, че тя отделя толкова много парникови газове, че употребата и вече е забранена в някои страни.

Глобалното затопляне отчита  повишаването на температурата на повърхността на земята в резултат на нарушаване на озоновия слой. То се дължи главно на парникови газове, изпускани от различните производства и общото замърсяване на въздуха. Озоновият слой представлява  тънък слой в атмосферата, който филтрира вредните слънчеви  лъчи и предпазва земята от директното им навлизане. Освен вредата за хората, въздействието им върху околната среда са драстични. Затова все повече хората се замислят за това какви продукти използват и как те влияят върху околната среда.

LED осветлението е  едно от най-добрите нововъведения, които могат да допринесат за намаляване на глобалното затопляне.  Светодиодите излъчват много  малко или почти никакви газове, вредящи  на  озоновия слой. LED светлините са с висока енергийна ефективност и са  много енергоспестяващи. Много страни като Австралия например, планират цялостно  прекратяване на използването на крушки с нажежаема жичка от 2010 година.

LED осветлението постепенно намира своето място в ежедневната употреба, като се превръща в едно от най-предпочитаните начини за осветление на дома.  Светодиодите не са новост, но тяхното приложение до сравнително скоро е било във форма на част от електрически уреди, мобилни телефони или други. С напредване на технологиите, тяхната яркост и мощност се е увеличила, освен това излъчванта от тях светлина може да е в различни цветове.  Затова те вече имат много повече приложения. Светодиодните светлини нямат нажежаема жичка, която да отделя  вредни парникови газове и освен това излъчват много малко топлина и ултравиолетова радиация.  Начинът им на производство ги прави практически неразрушими, от което произлиза тяхната голяма функционалност и сигурност.

Гледайки към бъдещето, става ясно, че един от начините да съхраним околната среда е да намалим максимално ползването на вредни за озоновия слой продукти.  Светодиодното осветление е едно от решенията на този проблем.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани