Количка
0 артикула

Новини

Черен петък 2020 - подгответе се за най-изгодното пазаруване тази година

23 Ное 2020
Възползвайте се от най-големите отстъпки за годината. Хванете офертите за LED осветление и видеонаблюдение на 27.11.2020 - Черен петък!

Предложи кауза, която да подкрепим

16 Ное 2020
През месец декември даряваме част от обората си добра кауза. Помогнете ни да я изберем.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

30% отстъпка за монтаж на видеонаблюдение

11 Ное 2020
Възползвайте се от 30% отстъпка от цената за монтаж на видеонаблюдение в периода от 11.11.2020 до 11.12.2020 г.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видеонаблюдение

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.
Вижте всички статии

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

Един кабел с две приложения - това е, което PoE (Power over Ethernet) може да прави най-добре - предоставя удобство. PoE технологията позволява мрежовите кабели не само да пренасят данни, но и да доставят захранване на различни мрежови устройства. Преди PoE технологията, за да захраните едно IP устройтво (тук съзнателно не споменаваме само IP камерите, защото PoE технологията се използва и при други цифрови устройтва), бяха необходими два отделни кабела - един, който да пранася данните и още един, който да се достави захранване до крайното устройство. Това монтиране на две кабелни трасета най-често означава повече неудобство и оскъпяване при монтажа. Комбинацията от 2 към едно стана възможна с появата на PoE технологията.

Освен, че позволява по-бърза инсталация на системата, PoE технологията намалява значително разходите. Като всяка полезна технология, PoE също постоянно се развива в отговор на нарастващите изисквания на новите технологии и приложения. PoE стандартът се класифицира по класове, а устройствата, които използват тази технология се категоризират по тип в зависимост от изискванията си за мощност. Разликата между PoE "типове" и "класове", може да доведе до объркване.

IEEE PoE стандартите осигуряват правилната комуникация между оборудването, което осигурява захранването (PSE) и захранваното устройство (PD). PSE устройства са PoE суичовете например. PD устройтвата са IP PoE камерите.

PoE типове и свързаните с тях стандарти

Тип 1

Стандарт: IEEE 802.3af

Максимална мощност на порт: 15.4W (до 12.95W на устройство)

Стандартът се използва за захранване на устройства с по-ниска консумация като VoIP телефони, сензори, WIFI точки за достъп, статични камери за видеонаблюдение. Две от двойките медни жички в мрежовия кабел се използват за пренос на захранване.

Тип 2

Стандарт: IEEE 802.3at

Популярен още като: PoE +, PoE Plus

Максимална мощност на порт: 30W (до 25.5W на устройство)

PoE тип 2 позволява захранване на устройства, които имат нужда от по-голяма мощност на захранването. Стандартът е съвместим и с устройства, които поддържат само PoE тип 1. Две от двойките медни жички в мрежовия кабел се използват за пренос на захранване. Стандартът IEEE 802.3at се използва най-често при устройства като PTZ камери, по-мощни WIFI точки за достъп, биометрични сензори и др.

Тип 3

Стандарт: IEEE 802.3bt

Популярен още като: 4P PoE, PoE++, UPOE

Максимална мощност на порт: 60W (до 51W на устройство)

Характерното тук е, че захранването протича по всичките 4 двойки в мрежовия кабел. PoE тип 3 се използва с устройства в системите за видеконференции, както и такива за управление на умни сгради.

Тип 4

Стандарт: IEEE 802.3bt

Популярен още като: Higher-power PoE

Максимална мощност на порт: 100W (до 71W на устройство)

Последният въведен стандарт (към момента). Нарастващите изисквания от захранване за мрежовите устройства тласкат към необходимостта от по-голяма мощност, която да се доставя по мрежовото окабеляване. PoE тип 4 стандартът може да се използва захранване на устройства като лаптопи и смарт телевизори. Също както при тип 3, PoE тип 4 използва всичките 4 двойки в мрежовия кабел за пренос на захранване.

Надяваме се, че сме допринесли поне малко за по-доброто разбиране на стандартите при PoE захранването, тъй като тази развиваща се технология, като всяка полезна такава, вероятно ще продължи да разширява сферите си на употреба в нашето ежедневие.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани