Количка
0 артикула

Новини

Черен петък 2020 - подгответе се за най-изгодното пазаруване тази година

23 Ное 2020
Възползвайте се от най-големите отстъпки за годината. Хванете офертите за LED осветление и видеонаблюдение на 27.11.2020 - Черен петък!

Предложи кауза, която да подкрепим

16 Ное 2020
През месец декември даряваме част от обората си добра кауза. Помогнете ни да я изберем.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

30% отстъпка за монтаж на видеонаблюдение

11 Ное 2020
Възползвайте се от 30% отстъпка от цената за монтаж на видеонаблюдение в периода от 11.11.2020 до 11.12.2020 г.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

Видеонаблюдение

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....
Вижте всички статии

Охранителни камери за дома

Със сигурност не искаме да звучим плашещо в тази статия, а по-скоро да ви обърнем внимание, че може би е добра идея да бъдете малко по-предпазливи по отношение на имуществото си. Обикновено крадците, които биха влезна ли в дома ви, са доста изобретателни и използват методи за постигане на целите си, които не биха минали през ума на обикновен човек. Имайте предвид, че много хора са превърнали кражбите в своя професия и се отнасят доста отговорно към дейността си.

Много е възможно, ако попаднете в неприятната ситуация да бъдете ограбени, да откриете, че сте жертва на посегателство след известно време. Затова ви препоръчваме - не оставяйте крадците да се измъкнат незабелявано. Видеонаблюдението вече не е нито скъпо, нито трудно за инсталиране, а качеството, което предлагат дори по-евтините варианти е повече от задоволително. Опции като известяване от камерата при наличие на движение са нещо стандартно. Дори може да изберете записите от камерите да се съхраняват на отдалечено място, за да разполага с тях, ако недоброжелателите се сетят да компрометират камерите ви.

Кои са функциите, които трябва да притежава една камера за наблюдение на дома (минимум)

1. Запис с висока разделителна способност - Full HD (2MPx)

По-високата резолюция на камерата ще осигури по ясни изображения. Повече по темата може да прочетете от статията ни "Защо по-голямата резолюция е по-добра за видеонаблюдение"

2. Нощно виждане

Ясният образ през нощта или в тъмно помещение е сред най-важните функции. Инфраред технологията на камерата ще направи ясни кадри дори при абсолютна липса на светлина, а камерата сама определя при каква осветеност на околната среда да активира инфраред диодите, за да получава ясен образ.

3. Мобилен достъп

Неотдавна тази функция беше налична само за най-висок клас охранителни камери, а достъпът през мобилно устройство изискваше и плащане на месечен абонамент. С бързото развитие на технологиите и достъпа до високоскоростен интернет почти отвсякъде, днес можем да ви предложим функцията за мобилен достъп и управление на камерите напълно безплатно. Все пак, ако решите да съхраняте записи, като използвате хостинг или облачна услуга, ще трябва да заплащате някаква месечна такса.

4. Известия за активност

Тази функция ще ви позволи да получите назабавно уведомление на мобилното си утройство или на електронната поща, когато в охранявана от камера зона се засече активност. С тази функция може да спестите и много място за съхранение, ако използвате запис, само когато се появи активност пред камерата.

5. Зони на активност

Тази функция ще ви даде възможност да избирате област от полето, което камерата вижда. При наличие на движение само в тази област ще се активира запис или изпращане на известие.

6. Двупосочно аудио

Опция позволява да чувате и да говорите с посетителите - желани или нежелани.

Кабелна или безжична връзка

Темата е доста обширна и може да я разискваме надълго и нашироко и всеки трябва да избере за себе си, но ето какво е важно да знаете според нас.

Към момента захранване до камерите може да достига единствено по кабел. Това означава, че независимо дали ще направите системата си за видеонаблюдение от безжични камери или такива, които предават връзка единствено по кабел, няма как да избягате от захранването.

Може да използвате най-близките електрически контакти за да включите безжичните камери, но в този случай, ако решите да използвате UPS за системата, ще трябва да добавяте по един до всеки контакт, което няма да е никак удобно, а още по-малко евтино.

Защо бихте искали да използвате UPS?

В случай на прекъсване на електрозахранването, ако не разполагате с резервно, системата ви за видеонаблюдение ще стане безполезна.

Много удобен вариант е използването на един единствен кабел, по който да преминават и захранването и данните от камерата. Тази възможност се "предоставя" от PoE камерите.

Надяваме се темата да Ви е била полезна, а ако имате въпроси, ще се радваме да се свържете с нас, за да ви отговорим. Разгледайте нашите предложения за видеонаблюдение и изберете защита за дома си. Ако пък смятате, че няма да се справите сами с монтирането на системата за видеонаблюдение, ние сме насреща, за да го направим сместо Вас.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани