Количка
0 артикула

Новини

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

Резултати от анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?"

15 Сеп 2020
Как гласуваха над 1300 участника в анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид"?

Граждани избират кой знаков исторически обект във Видин да бъде осветен (материал на БНР Видин)

11 Сеп 2020
Анелия Александрова за инициативата на Дианид да постави LED осветление на знаков обект във Видин.

Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?

27 Авг 2020
Като български производител на светодиодно осветление искаме да подарим ново осветление на един знаков за град Видин обект. За целта имаме нужда от Ва...

Промишлени осветителни тела вече със стандартна гаранция 3 години

24 Авг 2020
За да отговорим на търсенията и очакванията на нашите клиенти, удължихме стандартната гаранция на промишлените осветителни тела на 3 години.

LED осветление

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

18 Авг 2020
Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Помислете за светлинното оформление на магазина си

17 Авг 2020
Казвали сме го и преди, но ще го кажем отново. Светлината е много повече от средство за осветяване дадена зона от помещението особено, когато става въ...

Уютно осветление с LED лента

14 Авг 2020
Освен ефективно осветление, LED лентите предлагат уникални възможности за декорация на дома. Лесни за монтаж, с тях ще дадете собствен характер на вся...

Няколко начина за икономия на енергия в училище

12 Авг 2020
Едно училище изразходва наистина голямо количество енергия. От отоплението до осветлението, едно училище с над 8 часов работен ден е огромен консумато...

Видеонаблюдение

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?

IP комплект за видеонаблюдение с 4 камери на цена 256.50 лева

27 Мар 2020
Подготвихме специално предложение за всички Вас, които се интересувате от сигурността на дома и бизнеса си.
Вижте всички статии

Охранителни камери за дома

Със сигурност не искаме да звучим плашещо в тази статия, а по-скоро да ви обърнем внимание, че може би е добра идея да бъдете малко по-предпазливи по отношение на имуществото си. Обикновено крадците, които биха влезна ли в дома ви, са доста изобретателни и използват методи за постигане на целите си, които не биха минали през ума на обикновен човек. Имайте предвид, че много хора са превърнали кражбите в своя професия и се отнасят доста отговорно към дейността си.

Много е възможно, ако попаднете в неприятната ситуация да бъдете ограбени, да откриете, че сте жертва на посегателство след известно време. Затова ви препоръчваме - не оставяйте крадците да се измъкнат незабелявано. Видеонаблюдението вече не е нито скъпо, нито трудно за инсталиране, а качеството, което предлагат дори по-евтините варианти е повече от задоволително. Опции като известяване от камерата при наличие на движение са нещо стандартно. Дори може да изберете записите от камерите да се съхраняват на отдалечено място, за да разполага с тях, ако недоброжелателите се сетят да компрометират камерите ви.

Кои са функциите, които трябва да притежава една камера за наблюдение на дома (минимум)

1. Запис с висока разделителна способност - Full HD (2MPx)

По-високата резолюция на камерата ще осигури по ясни изображения. Повече по темата може да прочетете от статията ни "Защо по-голямата резолюция е по-добра за видеонаблюдение"

2. Нощно виждане

Ясният образ през нощта или в тъмно помещение е сред най-важните функции. Инфраред технологията на камерата ще направи ясни кадри дори при абсолютна липса на светлина, а камерата сама определя при каква осветеност на околната среда да активира инфраред диодите, за да получава ясен образ.

3. Мобилен достъп

Неотдавна тази функция беше налична само за най-висок клас охранителни камери, а достъпът през мобилно устройство изискваше и плащане на месечен абонамент. С бързото развитие на технологиите и достъпа до високоскоростен интернет почти отвсякъде, днес можем да ви предложим функцията за мобилен достъп и управление на камерите напълно безплатно. Все пак, ако решите да съхраняте записи, като използвате хостинг или облачна услуга, ще трябва да заплащате някаква месечна такса.

4. Известия за активност

Тази функция ще ви позволи да получите назабавно уведомление на мобилното си утройство или на електронната поща, когато в охранявана от камера зона се засече активност. С тази функция може да спестите и много място за съхранение, ако използвате запис, само когато се появи активност пред камерата.

5. Зони на активност

Тази функция ще ви даде възможност да избирате област от полето, което камерата вижда. При наличие на движение само в тази област ще се активира запис или изпращане на известие.

6. Двупосочно аудио

Опция позволява да чувате и да говорите с посетителите - желани или нежелани.

Кабелна или безжична връзка

Темата е доста обширна и може да я разискваме надълго и нашироко и всеки трябва да избере за себе си, но ето какво е важно да знаете според нас.

Към момента захранване до камерите може да достига единствено по кабел. Това означава, че независимо дали ще направите системата си за видеонаблюдение от безжични камери или такива, които предават връзка единствено по кабел, няма как да избягате от захранването.

Може да използвате най-близките електрически контакти за да включите безжичните камери, но в този случай, ако решите да използвате UPS за системата, ще трябва да добавяте по един до всеки контакт, което няма да е никак удобно, а още по-малко евтино.

Защо бихте искали да използвате UPS?

В случай на прекъсване на електрозахранването, ако не разполагате с резервно, системата ви за видеонаблюдение ще стане безполезна.

Много удобен вариант е използването на един единствен кабел, по който да преминават и захранването и данните от камерата. Тази възможност се "предоставя" от PoE камерите.

Надяваме се темата да Ви е била полезна, а ако имате въпроси, ще се радваме да се свържете с нас, за да ви отговорим. Разгледайте нашите предложения за видеонаблюдение и изберете защита за дома си. Ако пък смятате, че няма да се справите сами с монтирането на системата за видеонаблюдение, ние сме насреща, за да го направим сместо Вас.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани