Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение и лични данни

05 Фев 2021
Видеонаблюдението вече е достъпно за масовия потребител, но напоследък по-често получаваме един въпрос на нашите клиенти - как стои въпросът с ви...

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?
Вижте всички статии

Защо по-голямата резолюция е по-добра за видеонаблюдение

Искате ли да четете регистрационни номера на автомобили и да разпознавате лицата на евентуалните нарушители от записите на камерите за видеонаблюдение? Всички искаме това. Много камери с висока разделителна способност може да не успеят да Ви предложат идеалната разделителна способност и изображенията, които предлагат да са дори размазани, а когато се опитате да увеличите дадена област от изображението, нещата да станат още по-лоши.

В следващите редове ще Ви насочим при избора на правилната за Вашата ситуация резолюция на камерите за видеонаблюдение.

Резолюция на охранителните камери. Каква е разликата?

Какво е най-добрата резолюция на охранителните камери?

Разделителната способност на камерите е най-често гледаната характеристика на камерите за видеонаблюдение, а високата резолюция е задължителна.

Какво е резолюцията на една охранителна камера?

Разделителната способност се определя от общия брой пиксели, които съставят изображение. Например, Full HD (2MP) резолюция на камерата означава, че по ширина изображението съдържа 1920 пиксела, а във височина 1080 пиксела. След като умножите тези две цифри ще получите 2 073 600, което е общия брой пиксели в изображението. Височината на изображението се използва за символизиране на разделителната способност на камерата (или друго устройство) - 2MP (1080p), 4MP (1440p), 5MP (1920p) и 8MP (4K / 2160p).

Вземете под внимание следната таблица за сравнение на разделителната способност на камерата за сигурност:

Резолюция

Големина
на изображението

Брой пиксели в
изображението
Съобношение
на страните
1080p 1920x1080 2,073,600 16:9
4MP (1440p) 2560x1440 3,686,400 16:9
5MP (1920p) 2560x1920 5,017,600 4:3
4K (8MP) 3840x2160 8,294,400 16:9

Какви е разликата между 2MP (1080p), 4MP (1440p) и 5MP (1920p)?

Качество на изображението! Но защо би Ви било нужно качество на изображението 5MP? В повечето случаи няма да е необходимо. Но, ако искате да използвате една камера, за да покриете по-голяма пространство, ще имате нужда от качествено изображение, ако Ви се наложи да увеличавате даден обект, който се намира в далечината на кадъра.

Ето няколко практически съвета при закупуване на камера за видеонаблюдение с висока разделителна способност.

1. Много често на пазара се появяват комплекти за видеонаблюдение от по 6-8 камери и записващо устройство на цена от около 250 лв. Това е доста примамлива оферта, но дали всъщност ще Ви свърши работа? По-скоро не. Камерите с висока резолюция (говорим за резолюция над 2MP) вече са на изключително изгодни цени, а разликата в качеството, което ще получите за малко по-високата цена е огромно. Цената за една камера за употреба на открито с резолюция 2MP е само 90 лв. (от Дианид), а може да бъде и значително по-ниска при закупуване на някое от пакетните предложения за видеонаблюдение на Дианид.

2. Помислете колко голям периметър трябва да покрие всяка камера, за да определите от каква разделителна способност всъщност се нуждаете. Това е изключително важно, тъй като камерата с висока разделителна способност може да заснеме детайлна картина, но е възможно да не покрива всички области, които се нуждаят от охрана. Дори е препоръчително да определите по-малки зони за наблюдение от всяка камера, вместо да разчитате на една единствена комера, която да покрива по-голям периметър. 

3. Друг фактор, който трябва да вземете предвид, когато планирате поставянето на камери за видеонаблюдение, е стабилносттна мрежата. Ако сте планирали да използвате камери с по-висока резолюция, трябва да предвидите по-бърза и стабилна връзка на мрежата, тъй като по-качествените изображения предполагат и повече данни за пренос.

4. Подсигурете достатъчно място за съхранение на записите от IP камери с висока резолюция. По-високата разделителна способност на камерата Ви осигурява по-добро качество на изображението, което от своя страна изисква по-голям капацитет за съхранение на данните. Ако искате да разполага със записи за по-дълъг период от време от камерите с висока резолюция, трябва да предвидите по-голям твърд диск. Разгледайте помощната таблица, която ще Ви помогне да калкулирате необходимия капацитет на твърдия диск.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози