Количка
0 артикула

Новини

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

Резултати от анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?"

15 Сеп 2020
Как гласуваха над 1300 участника в анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид"?

Граждани избират кой знаков исторически обект във Видин да бъде осветен (материал на БНР Видин)

11 Сеп 2020
Анелия Александрова за инициативата на Дианид да постави LED осветление на знаков обект във Видин.

LED осветление

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

За кои обекти е задължително монтирането на видеонаблюдение

Достъпността на системите за видеонаблюдение кара все повече обществени институции и частни домове да ги използват за охрана. Подготвихме списък на обектите (който се стараем да актуализираме постоянно), в които поставянето на система за видеонаблюдение е задължителна.

Според наредба №1 (30.01.2012г.) за контрола и опазването на горските територии, всички обекти по чл. 206 от Закона за горите, а именно собствениците и ползвателите на обекти, в които постъпва, преработва се или от които се експедира дървесина, трябва да бъдат оборудвани със система за постоянно видеонаблюдение, която отговаря на следните изисквания:
1. да осигурява визуално разчитане на регистрационния номер на превозното средство, транспортиращо дървесина, както и час и дата на влизане и излизане на превозното средство;
2. (изм. - ДВ, бр. 66 от 2016 г.) да осигурява непрекъснати записи на изображенията, датата и часа, с възможност за последващо разглеждане на записите, като съхранява данните за последния календарен месец;
3. разположението на камерите да е такова, че да осигурява видеозапис на всички входове и изходи на обекта;
4. при мобилните обекти разположението на камерите да е такова, че да осигурява видеозапис на цялото мобилно средство или само на тези части от него, от които постъпва или от които излиза дървесината или произведените от нея продукти;
5. да е оборудвана с устройство, осигуряващо непрекъснато електрическо захранване на системата

През 2020г. всички складове за съхранение и производство на горива и складовете за съхранение на алкохол, трябва задължително да бъдат оборудвани със системи за видеонаблюдение, реши парламента. Необходимо е камерите да бъдат разположение така, че да могат да записват регистрационите номера на всички превозни средства, които влизат и излизат от склада.

С новите промени в Закона за автомобилните превози, от 28.03.2020 г., моторните превозни средства от категории М2 и М3, клас В, клас II и клас III, за управлението на които се изисква свидетелство за управление от категории D1, D1E, D или DE, трябва да бъдат оборудвани с устройство за мобилно видеонаблюдение.

Според Наредба № 8121з-444 от 3 май 2016 г. на МВР и БНБ, за организацията и контрола по обезпечаването на сигурността на банките и финансовите институции, наличието на видеонаблюдение е задължително за трезорните помещения, местата, в които се работи с пари и ценности, касовите помещения, входовете на обекта и зоните за посетители.

Законът за хазарта определя като задължително организаторът на игри в игрално казино да осигури система за непрекъснат видеоконтрол върху игралните маси, игралните автомати, персонала и участниците в игрите.

Общинският съвет в Стара Загора гласува задължителна употребата на видеонаблюдение във всички нощни заведения – барове, дискотеки.

На второ четене бяха приети текстовете, които задължават операторите на горивни инсталации с мощност над 20 мегавата да монтират постоянно видеонаблюдение, до което трябва да осигурят достъп и на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Виедоконтролът трябва да бъде към всички точки на подаване на горива към котлите на инсталацията и местата за съхраненние на горивата.


Ето и за кои обекти употребата на видеонаблюдение все още е препоръчителна, като за тях е много вероятно препоръчителният характер да премине в задължителен.

Според Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, организаторите на спортни мероприятия заснемат поведението на зрителите в спортната зона и спортния обект, като за целта при неоходимост разполагат видеокамери - по една на всеки вход и изход, една стационарна и една подвижна камера за всеки сектор, като камерите трябва да са със технически параметри, позволяващи персонализирането на всяка зона и посетител.

Според представително проучване на "Алфа Рисърч", публикувано на интернет страницата на БНТ през месец февруари 2018г., 65% от анкетираните смятат за правилно задължителното въвеждане на видеонаблюдение в детските градини и училищата.


Ако все още се колебаете в избора на система за видеонаблюдение, свържете се с нас за безплатна консултация или оглед. Ако пък вече сте наясно от какво имате нужда, можете да направите поръчката си лесно онлайн.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани