Количка
0 артикула

Новини

Черен петък 2020 - подгответе се за най-изгодното пазаруване тази година

23 Ное 2020
Възползвайте се от най-големите отстъпки за годината. Хванете офертите за LED осветление и видеонаблюдение на 27.11.2020 - Черен петък!

Предложи кауза, която да подкрепим

16 Ное 2020
През месец декември даряваме част от обората си добра кауза. Помогнете ни да я изберем.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

30% отстъпка за монтаж на видеонаблюдение

11 Ное 2020
Възползвайте се от 30% отстъпка от цената за монтаж на видеонаблюдение в периода от 11.11.2020 до 11.12.2020 г.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видеонаблюдение

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.
Вижте всички статии

Безплатен софтуер за видеонаблюдение

В следващите редове ще отговорим на един от често задаваните въпроси, а именно - дали може да наблюдавате и записвате IP камерите си без NVR. 

Веднага искаме да уточним, че в случая става дума за наблюдение и запис на IP камери само в локална мрежа. Т.е. статията не описва възможностите за отдалечено наблюдение на Вашите охранителни камери.

Няма да се задълбочаваме в описание на това какво означава "локална мрежа". Най-общо казано, локалната мрежа във всеки дом се състои от устройствата свързани към интернет рутера. 

След като сте получили Вашите IP камери трябва да ги свържете към локалната си мрежа. За целта може да е необходимо да промените временно мрежовите настройки на Вашият компютър.

Свържете чрез мрежов кабел IP камерата директно към мрежовата карта на компютъра. Сега трябва да направите някои настройки на мрежата, за да успеете да свържете камерата към компютъра. Мрежовите насторйки ще откриете в "Контрол панел". 

Изберете настройката Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4). IP камерите, които предлагаме по подразбиране са с IP адрес 192.168.1.10. За да можете да се свържете с такава камера, е необходимо да настроите компютъра си, за работа в същата подмрежа. Затова трябва ръчно да настроите IP адреса на компютъра си. Изберете настройката "Използвай следния IP адрес". Тук трябва да въведете IP адрес от типа 192.168.1.1 (2 или 3 или 4 и т.н., без 10, тъй като 10 е адресът на IP камерата). В полетата Subnet mask и Default gateway може да въведете 192.168.1.1.

Сега компютърът и IP камерата трябва да "говорят" на един език. За да достъпите настройките на камерата, трябва да използвате Internet explorer. 

В адресната лента въведете IP адреса на камерата. Ще се отвори подобен прозорец, като трябва да позволите използването на ActiveX.

В горният десен ъгъл изберете подходящ език. Потребителското име по подразбиране на камерите е admin, а полето за парола е празно. Силно препоръчително е след началното влизане в настройките на камерата да промените тези данни.

Сега вече вероятно имате достъп до камерата и нейните настройки. От навигацията изберете DeviceCfg и от там Network. Тук трябва да въведете настройките за камерата спрямо локалната си мрежа. Т.е. трябва да разберете какви адреси "раздава" рутера и да изберете подходящ адрес в същата подмрежа за камерата си. В зависимост от това колко IP камери искате да свържете, трябва да им настроите различни IP адреси. В статията ни "Свързване на IP камера за видеонаблюдение към NVR" можете да прочетете още за настройването на IP камерите.

След като сте настроили и записали промените по адреса на IP камерата, можете да върнете мрежовите настройки на компютъра си по подразбиране - да приема автоматично настройки от мрежата. Включете IP камерата и компютъра към рутера.

Програма за видеонаблюдение през интернет

Можете да изтеглите безплатният софтуер, който да използвате за наблюдение и запис локално на хард диска си от тук.

За да добавите камерата за наблюдение към CMS, трябва да създадете нова област за наблюдение и към нея да добавите устройството. Това може да се случи като изберете в долния десен ъгъл "Система", след което от настройките на система изберете "Мениджър на устройства".

В така създадената област (add area) вече можете да добавите устройство (add device). Можете да откриете IP камерата чрез бутона IP Search, след което да я добавите в зоната или да я добавите ръчно чрез IP адреса ѝ и потребителското име и парола, което използва.

Сега вече можете да добавите камерата към някой от прозорците за наблюдение като просто я завлачите с мишката към прозореца. 

За да започнете да записвате видеото на хард диска си, натиснете с десен бутон върху полето на камерата, която добавихте преди малко и изберете Local Record. За да спреда записа, отново натиснете с десен бутон върху полето и махнете отметката от Local Record.

За допълнителни настройки за времето и мястото на записите, изберете System > Local Gonfig.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани