Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Видеонаблюдение

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?
Вижте всички статии

Няколко съвета при избор на камери за видеонаблюдение

Изборът на подходящи камери за видеонаблюдение за вашия дом или бизнес може да се окаже нелесна задача, още повече, че пазарът предлага голям избор от камери с различни размери, дизайни, специфична функционалност, резолюция и т.н.

Ще Ви дадем някои насоки и отговори на въпросите, които е добре да си зададете, когато обмисляте изграждането на система за видеонаблюдение и сте поставени пред избор на камера за видеонаблюдение.

Дискретно или респектиращо видеонаблюдение?

В зависимост от наблюдавания обект, може да се определи дали трябва да изберете дискретна охранителна камера или такава, която е с по-големи размери. По-големите камери могат да осигурят възпиращо действие у хората решили престъпят Вашата "крепост", но в други случаи дискретността е водеща. Някои дискретни камери са наистина малки. Толкова малки, че могат да бъдат монтирани дори в шпионката.

За вътрешна или външна употреба?

Повечето IP камери са в състояние да работят както на открито, така и на закрито. Средата, в която ще се използват, може да определи какво ви е необходимо. Важни фактори, които трябва да се вземат предвид, са монтажът и корпусът. Например: ако камерата е предвидена за употреба само в закрито сухо помещение, не е необходимо да плащате повече за корпус със висока защита от прах и влага. Помислете и за климатичните особености на Вашия регион.

Камери за видеонаблюдение

Какво пространство трябва да покрива системата за видеонаблюдение?

Размерът на площта, която искате да наблюдавате, ще бъде един от факторите, които трябва да вземете предвид при избора видеокамери и проектирането на охранителната система за видеонаблюдение. Ако площта е твърде голяма, тогава може би изборът на  PTZ камери би бил адекватно решение, тъй като те могат бъдат "обхождат" предварително зададена зона, а и дават възможност за приближаване (zoom) на дадено място. Недостатъкът на този тип камери е цената. По-малките зони на наблюдение могат да се "покрият" със статични камери, като ако е необходимо може да увеличите техния брой.

Резолюция и детайли

Съвременните камери видеонаблюдение създават изображения с висока резолюция, както никога досега. Резолюцията, необходима за наблюдение на вашия дом или офис, ще се определя от размера на зоната, която трябва да се следи.

Малките зони, като офиси например, обикновено не изискват камери с висока резолюция. За подобно наблюдение, би била достатъчна и разделителна способност от 720P, въпреки че препоръваме 1080P (Full HD резолюция), тъй като разликата в цената е минимална.

В случай, че наблюдаваното пространство е магазин например, е добре да изберете камери с по-висока резолюция, тъй като те ще ви дадат възможност да получите по-чисто изображение ако се появи нужда да увеличите дадено пространство от запис.

Какво е наличното осветление?

Осветлението е изключително важен фактор, който трябва да се има предвид при закупуване на охранителни камери. Независимо дали камерата ще бъде поставена на закрито или на открито, наличното количество светлина се промена през целия ден, а освен това през различните сезони също се променя.

Важно е да се определи дали подът произвежда отражение, дали има отблясъци, които попадат върху камерата и могат да повлияят на изображението. Модерните камери за нощна охрана са проектирани да улавят ясно изображение и при минимално количество светлина чрез използване на технологии като IR филтри и изкуствено осветление.

Необходим ли е записът на звук?

Някои съвременни камери за видеонаблюдение дават възможност слушане на живо, запис на звук или дориобратна връзка с камерите за излъчване на звук. Въпреки че в огромната част от случаите не е необходимо, инсталирането на камери с аудио възможности дава допълнителни ползи за сигурността ви.

Предвиждате ли разширяване на системата в бъдеще?

Рано или късно се стига до нуждата от добавяне на още една или повече камери. IP камери предлагат възможност за свързване и чрез безжична (WIFI) мрежа, което прави добавянето на нови камери по-лесно от всякога. Въпреки удобството от безжичната връзка, винаги е необходимо да свържете камерата към захранване. Т.е. при всички случаи е необходимо прокарването на кабел до камерата. За добавянето на допълнителна IP камера, свързана чрез кабел, може да е необходимо да добавите мрежов суич с повече портове.

Какви са изискванията за съхранение на видео?

Съхраняването на кадрите от охранителните камери, изисква NVR с подходящ капацитет на твърдия диск за съхранение. В зависимост от това, дали вашите охранителни камери ще записват двадесет и четири часа на ден или само когато е открито движение в охраняваната зона, ще се определи нужният размер хард диск.

Мнение

Винаги можете да изберете най-евтиния вариант и да монтирате някаква система за видеонаблюдение. Абсолютно не Ви препоръчваме да правите това. Пазарът е залят с комплекти камери за видеонаблюдение с по 4, 5 и 6 камери и записващо устройство на обща стойност 100 лв. Не се подлъгвайте. Ще направите "страхотна сделка", но ще получите и същия "страхотен" продукт. И когато (не го пожелаваме на никой) се случи нещо, което трябва да видите на запис, няма да може да разчитате нито на запис, нито на картина, а ако случилото се е в тъмната част на деня, вероятно ще може да видите само мъглява сянка. И все пак изборът е Ваш. Ние Ви препоръчваме да бъдете разумни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани

Промоционални оферти, каталози