Количка
0 артикула

Новини

Сделка на деня в периода 24-31.10.2020

23 Окт 2020
Възползвайте се от сделката на деня до края на месец октомври. 

Коледна и новогодишна украса 2020-2021

21 Окт 2020
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

LED осветление

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

Свързване на IP камера за видеонаблюдение към NVR

В тази статия ще разгледаме един от най-често задаваните въпроси преди закупуване на видеонаблюдение, а именно - как да свържем IP камера към NVR (Network Video Recorder). В тази статия ще опишем това, което смятаме, че са препоръчителните настройки, които трябва да направите в NVR и IP камерите.

Като начало препоръчваме да проучите малко повече за Вашата локална мрежа, в това число да знаете и колко компютри са с свързани в мрежата. Тук имаме предвид мрежата, която имате вкъщи - по-грубо казано, колко устройства свързвате към рутера. По този начин ще се предотврати евентуален IP конфликт при конфигуриране на IP камерите и NVR. Ако не планувате да наблюдавате камерите си онлайн, може да пропуснете това "проучване" на мрежата. По подразбиране рекордерите, които предлагаме ще бъдат със IP 192.168.1.10, а IP камерите ще получават адресите по DHCP, т.е. динамично. Повече за DHCP можете да прочетете на страниците на Wikipedia. Препоръчваме Ви да настроите статичен IP адрес за всяка камера и NVR, за да можете по-лесно да откриете всяко устройство в мрежата си.

Свържете NVR към захранването, което идва в комплекта на устройството, а след това да свържете Ethernet кабел от рутера към Ethernet порта на NVR. След включване на NVR трябва да отидете в мрежовите му настройки. Разбира се, трябва да сте свързали NVR към монитор, за да виждате тези настройки.

Възможно е настройките на NVR да изглежда по малко по-различен начин, но опициите са тези. Обърнете внимание на следните настройки:

В зависимост от настройките на вашия рутер може да е неоходимо да промените настройките на шлюза и IP адреса на NVR.

Да се съсредоточим върху получаването на IP адрес за NVR. Кликнете върху DHCP и натиснете ОК. След няколко секунди вашият NVR ще се свърже с рутера, за да получи наличен IP адрес. Върнете се в настройките на мрежата, за да видите какъв IP адрес сте получили. Това, което може да направите, е да настроите IP адреса на цифра (последната от четирите), по-висока от тази, която е получил NVR първоначално. По този начин ще избегнете всякакви конфликти на IP в мрежата.

Сега, когато NVR е настроен следващото нещо, което трябва да направите, е да конфигурирате IP камерите. По подразбиране камерите, които предлагаме идват с IP адрес 192.168.1.10. Добрата новина е, повечето от нашите камери са конфигурирани като DHCP. Това означава, че ако имате рутер в същата мрежа като NVR (би трябвало да имате ако сте успели да свържете NVR към мрежата), тогава най-вероятно камерата ще получи IP адрес от настройката на DHCP от рутера, веднага след добавите камерата към свободен канал в NVR.

Процес на конфигуриране на камерата

Уверте се, че сте свързали IP камерата към рутера или суича, както и, че сте свързали NVR към рутера или суича. Препоръчваме при началното конфигуриране на камерите да ги включвате и конфигурите една по една. 

- След като включите NVR, на монитора ще видите съответния брой прозорци за наблюдение с надпис на върху всеки прозорец - "Не е конфигуриран".

- Сложете курсора на мишката върху някой от прозорците и кликнете върху знака "+". Ще се отвори прозореца "Цифрови канали".

- От лявата част на прозореца натиснете бутона "Търсене". След няколко секунди в горния прозорец (ако всичко е наред) ще се появи IP камерата, която сте свързали с нейните настройки по подразбиране.

- За да добавите камерата към съответния канал, маркирайте камерата (в горната част на прозореца), като кликнете еднократно върху нея. След това изберете канала към който иската да я добавите (в долния край на прозореца).

- Натиснете бутона "Добавяне". Камерата ще се добави към канала, а адресът ѝ ще се промени (вероятно ще бъде адреса, който сте задали на NVR + 1).

- Ако камерата изисква да добавите потребителско име и парола, въведете данните по подразбиране. Най-често това са: потребителско име: admin ; без парола.

Можете да промените настройките на дадена камера и ръчно през NVR. За целта, в горната част на прозореца "Цифрови канали" маркирайте камерата и изберете бутона "Мрежа". В този прозорец имате възможност да промените основните настройки на мрежата - IP адрес, маска и шлюз.

Ако искате да добавите повече камери, повторете колкото пъти е необходимо.

След като сме задали IP адрес на камерата, можете да я достъпите локално и през браузъра си (преповъчваме да използвате Internet Explorer), за да зададете допълнителни настройки на камерата. Напишете IP адреса ѝ в браузъра и ще получите достъп до камерата след като добавите потребителското име и паролата по подразбиране. След като получите достъп до камерата, уверете се, че ActiveX файловете са инсталирани. Те ще са необходими за достъп и конфигуриране на видео резолюции, график и др.

След като достъпите IP камерата през браузъра на компютъра е препоръчително да промените паролата за достъп до нея. Това можете да направите от менюто: DeviceCfg > Settings > Advanced > Account, след което изберете Modify PW. (промени паролата).

Ако все още не сте избрали IP камера или комплект за видеонаблюдение, вижте нашите предложения.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани